A FAA jóváhagyta a PAU, a Kongsberg Geospatial és a Freefly partnerség BVLOS inspection repüléseit

A FAA széleskörű mentességet adott ki a Phoenix Air Unmanned (PAU) számára, amely engedélyezi a BVLOS közművezeték-ellenőrző repüléseket. Az engedély kiterjed az Egyesült Államok villamosenergia-vezeték infrastruktúrájára, és több ezer mérföldnyi BVLOS távvezeték-ellenőrző repülési tapasztalatra épül. A PAU kulcsfontosságú iparági szolgáltatókkal, köztük a Freefly Systems és a Kongsberg Geospatial cégekkel lépett partnerségre a komplex országos BVLOS megoldás megvalósítása érdekében, amely a biztonság és a légtér érdekegyeztetés több rétegét igényli – áll a sajtóközleményben. A PAU-nak engedélyezték a távoli parancsnokpilóta és a vizuális megfigyelők látóhatárán kívüli műveleteket, a személyek feletti- és a mozgó járművek feletti repüléseket. Maga a mentesség egy olyan szilárd biztonsági esetre támaszkodik, ami magában foglalja az elektronikus légtérfelügyeletet, a világos és meghatározott működési területet, valamint a művelet biztonságát igazoló teljesítménykritériumokat.

A Phoenix Air pilóta nélküli repülőgépeinek személyzete a Freefly Alta X-et a távvezeték középvonala felett repteti, szerkezetről szerkezetre szállva, és több adathalmazt rögzít, köztük nagy felbontású vizsgálati képeket. 2021 júniusában egy PAU repülőcsapat egyetlen nap alatt 134,4 mérföldnyi távvezeték-ellenőrzési képet rögzített.

Erről bővebben itt olvashat: FAA approves BVLOS inspection flights for PAU, Kongsberg Geospatial, Freefly partnership – Unmanned airspace