A Flyby Robotics Drone Delivery 4 millió dolláros befektetést nyert el, a jövőben 3 dollár szállítási díjat ígér szolgáltatásaiért

A Los Angeles székhelyű cég a Yale, a NASA Jet Propulsion Laboratory és az Anduril mérnökeiből álló csapat támogatásával végponttól végpontig tartó automatizálást fejleszt a drónos kézbesítéshez. A Flyby már számos partnerséget kötött élelmiszer-kiskereskedőkkel és snack márkákkal az Egyesült Államokban. Ezek közé tartozik a Nekter Smoothies Juice Bar, a MAD Greens, a Tokyo Joe’s, és a Popadelics üzletek. A közelmúltban az arizonai Phoenixben, ahol a Mesa városára esett a választás, az egy hónapos próba során a részt vevő kiskereskedők vásárlói mindössze 3 dollárért rendelhettek drónos kiszállítást a kiskereskedők telefonos alkalmazásain keresztül. Az alkalmazottak két parkolóban felállított kilövőhelyről töltötték fel a drónokat élelmiszerekkel, és a vásárlók átlagosan 4 perc alatti szállítási időt tapasztaltak. A kísérletet az Arizonai Állami Egyetem (ASU) Intelligens Városok és Régiók Központja támogatta. További támogatók voltak Giles, Mesa és Ortega, Scottsdale polgármesterei, valamint Michael Sherwood, Las Vegas város innovációs vezetője.

Az előfinanszírozás segít a Flyby repülési rendszereinek 4. szintű autonómiájának kifejlesztésében, amelyek jelenleg a 3. szinten működnek. A 4. szintű drónok a szállítási folyamat során emberi beavatkozás nélkül működnek, de egy távoli irányítóközpontban lévő pilóta számára lehetővé teszik, hogy szükség esetén manuálisan felülbírálja az irányítást.

A Flyby már kifejlesztett egy iparágvezető csomagkiszállítási rendszert, amely egy lebegő drónról óvatosan csörlőzi le a termékeket az ügyfelek küszöbére 100-150 láb magasságból. A rendszer lehetővé teszi a Flyby számára, hogy törékeny termékeket, például italokat szállítson anélkül, hogy egy cseppet is kiöntene. A Flyby egyelőre egy harmadik fél drónjait használja, amelyek darabonként körülbelül 8000 USD-ba kerülnek, és amik szállítási hatótávolsága legfeljebb három mérföld. Flyby célja, hogy a javasolt FAA 108. rész szerinti működjön, a helyi légteret figyelő földi állomások mellett BVLOS-t használva. A vállalat az év végéig szeretné kiterjeszteni szolgáltatásait Los Angelesre, Las Vegasra és Arkansasra.

Erről bővebben itt olvashat: Flyby Robotics Drone Delivery Secures USD4 million in Seed Funding, Promises USD3 Dollars Transportation Fee – eVTOL Insights