A Scandron együttműködik a CriticaLog Indiával, hogy kihasználja az utolsó mérföldes drónos szállítási piac hatalmas potenciálját az országban

Míg a Scandron kezdetben 100 millió rúpiát (ami körülbelül 1 milliárd angol fontnak felel meg) fektetett be, az együttműködés „500-600 millió rúpia (közel 5-6 milliárd angol font) értékű jövőbeli üzletet” kíván elérni. Ez a rendkívül ambiciózus pénzügyi terv annak köszönhető, hogy „a drónos kiszállításokat 160 indiai városban indítják el, kezdve Bengaluruval” – mondta Arjun Naik, a Scandron vezérigazgatója. A következő célpontok két északi és két másik északkelet-indiai város. Naik egyelőre nem nevezte meg őket.

A partnerség az időérzékeny, kritikus és nagy értékű áruk – többek között termékszerverek, elektronikus alkatrészek, nagy értékű készpénztételek, orvosi berendezések és autóipari alkatrészek – raktárról raktárra történő szállítását vizsgálja. A vállalat két drónnal kezdi meg működését, egy Cargomax 500-assal, amelynek hasznos teherbírása 5 kg, repülési hatótávolsága több mint 30 km, és körülbelül egy órás élettartama van. A második drón, a Cargomax 2000 20 kg hasznos teherbírású, 20 km-es repülési távolsággal és körülbelül egy óra repülésiidővel rendelkezik. A két drón teljesen autonóm, és teherhordó dobozokkal van felszerelve.

A vállalat jelenleg a Polgári Légiközlekedési Főigazgatóság (DGCA) tanúsítványának megszerzésén dolgozik, és várhatóan a következő három hónapban megkezdi működését. Ezenkívül útvonalfelmérést is végeznek, melynek során lassabb tempóban repülik végig az útvonalakat, feltérképezik őket, megnézik a potenciális akadályokat és biztosítják a földön zsúfolt területek elkerülését.

Ez az első alkalom, hogy a Scandron ilyen léptékű teherszállító drónokat üzemeltet. A vállalat egyéb, védelmi és mezőgazdasági célú járműveket, valamint egyedi drónokat és drónellenes rendszereket gyárt és üzemeltet. Emellett drónalapú inspection megoldásokat is kínál különböző iparágakban.

Erről bővebben itt olvashat: India: Scandron Collaborates with CriticaLog India to tap into HUGE potential of last-mile drone delivery market – eVTOL Insights