Az angol Aerospace Technology Institute programjának 113 millió fontos támogatásával a Vertical Aerospace és a Rolls-Royce akkumulátor és hidrogén technológia fejlesztésbe kezd

A Vertical 30.8 millió fontot kapott egy olyan meghajtású akkumulátor-rendszer prototípusának kifejlesztésére, amit a repülőgépipar alkalmazhat, éstöbbek között a Vertical is használhatja saját eVTOL-ához. A fennmaradó 82,2 millió fontot a Rolls-Rocye által vezetett projektre fordítják, aminek célja egy kibocsátásmentes folyékony hidrogénnel működő sugárhajtómű kifejlesztése. A Vertical régóta együttműködik a Rolls-Royce-szal, mivel 2021-ben a céget választotta az elektromos meghajtórendszerének megtervezésére.

Az akkumulátor- és hidrogéntechnológiák fejlesztésébe történő beruházással párhuzamosan az Egyesült Királyság közlekedési minisztériuma felhívást tesz közzé, hogy az ágazat hozzájárulását kérje azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Királyság repülőtereinek működése miként érhetné el a zéró kibocsátást 2040-re. Ezt a célt 2022 júliusában tűzte ki a kormány a légiközlekedés szén-dioxid-mentesítését célzó Jet Zero stratégia részeként.

Bővebben erről itt olvashat:

Vertical Aerospace and Rolls-Royce to lead battery and hydrogen technology development projects – Vertical Mag