„Két éven belül nem lesz ipar skálázhatóság nélkül” – EU Drone Strategy 2.0

Benoit Curdy, a svájci szabályozó hatóság, a FOCA munkatársa szerint az U-space még mindig csak nagyon specifikus légtereket jelent, miközben a cél a skálázás. „Ha ezt két éven belül nem érjük el, akkor nem fogunk erről többet beszélni, mivel az iparág már nem lesz itt”. Hozzátette, hogy az iparágban rendelkezésre áll a pénz, de minden befektetésnél kulcsfontosságú, hogy tudjuk, milyen jogszabályokkal rendelkezünk. Társadalmi elfogadottsága is van a közúti szállítás mennyiségének csökkentésének, az orvosi szolgáltatások támogatásának és a drónos szolgáltatások növelésének. Az ülés moderátora, Eammon Brennan elmondta, hogy az EU már elvégezte az ehhez szükséges alapmunkát, azonban három hónappal azután, hogy 2023 januárjában hatályba lépett az U-space szabályozás, az első U-space kijelölés még mindig nem történt meg. Jan-Eric Putz, a Droniq UTM-szolgáltató vezérigazgatója is csatlakozott ehhez: „Az EU drónstratégiája jó úton halad, most már minden az országokon múlik, hogy az uniós iránymutatásoknak megfelelően lépteti-e életbe.” Elmondása szerint ez megnehezíti a jövőbeli bevételek előrejelzését, mivel az U-space szolgáltatások költségei még nem ismertek. „Ismerem a költségeimet, de nem tudom, hogy a szolgáltatásokból milyen többletköltségeim lesznek, és ezeket a számlámon felül kell elszámolnom”.

Svájc a digitalizációt tekinti az iparág méretnövelésének kulcsának, és a svájci U-space Implementation (SUSI) kezdeményezés keretében kifejezetten a nyílt szabványok, az átlátható folyamatok és az automatizált tesztelésen dolgozik. „Nagyon fontos, hogy ne digitalizáljunk, majd ellenőrizzünk mindent manuálisan” – mondta Benoit Curdy, és felhívta a figyelmet az adatcsere irányítására, figyelmeztetve, hogy ennek elhanyagolása „még visszaüthet”.

Eammon Brennan megkérdőjelezte, hogy az EU egyértelmű vezető szerepe és az EASA támogatása ellenére az államok nem tettek előrelépést. „Jóval az amerikaiak előtt járunk, miért nem történik semmi?” Joachim Lücking, a DG MOVE munkatársa az uniós jogszabályokkal kapcsolatos „elvárások hiányával” vádolta az államokat, mindazonáltal azt jósolta, hogy több állam, köztük Svájc is, még idén be fogja vezetni a szabályozást.

A policy-t a hadsereg is támogatja: „segíteni fogja az alacsony szintű katonai drónok és repülőgépek működését, és támogatja a katonai missziók hatékonyságát” – mondta Christophe Vivier, az Európai Védelmi Ügynökség (EDA) munkatársa: „Nekünk mindegy, hogy ki nyújtja a szolgáltatást. Lehetőséget látunk a légtér dinamikus újrakonfigurálására is”.

Munish Kumar az Eurocontroltól a következő kérdést tette fel: „A kínálati oldallal nagyon részletesen foglalkozunk, de a keresleti oldalról nincs elegendő információnk a tanúsításhoz. Tettünk-e eleget közösségként a keresleti oldal bevonása és vonzása érdekében?” A Droniq szerint a folyamat még mindig túl bonyolult a felhasználók számára. „Ha mindent fel akarunk gyorsítani a drónok üzemeltetésében, akkor nem feltétlenül kell U-space, hanem egy minimálisan életképes biztonsági szintre van szükség, és levegőhöz kell juttatni a dróngazdaságot, hogy felállíthassa saját szabványait” – mondta Jan-Eric Pultz. Benoit Curdy hozzátette: „Az a kihívás, amelyet a szabályozás nem old meg, az az integráció. Még mindig szegregált a világ. Ez megnehezíti az U-space légterek kijelölését. Ezt gazdaságilag kell vezérelni. A szegregáció egy jó első próbálkozás, de nem segíti elő azt, amit szeretnénk.”

Erről bővebben itt olvashat: Airspace World: ‘There will be no industry within two years without scalability – EU Drone Strategy 2.0 – Unmanned airspace