Legújabb együttműködések

Az együttműködés keretei között, mindkét vállalat a vertiport energiaigényeket és a fenntartható elektromos ellátást kutatja, valamint töltési folyamatokra vonatkozó szabványokat hoznak létre, és egy „system of systems”-t, hogy támogassák az operációkat.

Vagyis kutatáson kívül, fejlesztési, tervezési, építési és üzemeltetési fázisban is részt szeretnének venni.

 

“Combining our companies’ resources and industry foresight can influence vertiport construction efforts and general UAM solutions on an industry-wide scale while setting a new precedent for modern transportation.”

 

A német drónszolgáltató vállalat szerződéseket kötött a Globe Flight, a Dronetag, a uAvionix és az Aviationexam cégekkel, melynek célja a Droniq kereskedelmi és kormányzati ügyfélkörének bővítése.

A Globe Flight egy barbini központú DJI viszonteladással foglalkozó cég (legnagyobb viszonteladó Németországban, Ausztráliában és Svájcban). Közös együttműködésük részeként a Droniq a jövőben az Enterprise sorozatú DJI drónokat (M30, M300, M3E) kínálja tartozékokkal együtt. A drónok alkalmasak kereskedelmi és kormányzati célú alkalmazásokra, például telephelyek őrzésére, infrastruktúra ellenőrzésére vagy eltűnt személyek felkutatására.

A cseh Dronetag egy azonos nevű kis nyomkövetőt forgalmaz, amit mobilkommunikáción keresztül fognak integrálni a Droniq UTM rendszerével. Ez a Remote ID közvetíti a drón helyzetét és az év elején emellé kiadott applikáción keresztül lehetővé teszik a felhasználók számára fiókjuk kezelését.  Ez azt jelenti, hogy a Droniq portfóliójában olyan drónüzemeltetők számára is lesz termék, akik alacsony költséggel és nehézkes bürokratikus akadályok nélkül szeretnének U-Space-ben repülni.

Az amerikai uAvionix céggel való együttműködés révén a Droniq egy tanusított Mode-S transzponderrel is bővíti portfólióját. A Ping20Si Mode-S ADS-B transzponder láthatóvá teszi a drónokat a másodlagos radarok, a TCAS és az ADS-B vevőkészülékek számára. Ez azt jelenti, hogy különösen alkalmas olyan drónüzemeltetők számára, akik ellenőrzött légtérben vagy transzponderköteles zónában (TMZ) is repülnek, és Mode-S /ADS-B out megoldásra van szükségük a drónjaik számára.

Néhány hete a Droniq EU nyílt kategóriás távoli pilóta bizonyítvány megszerzéséhez szükséges tesztközponttá vált. Ehhez kötöttek együttműködési szerződést a cseh Aviationexam nevezetű céggel, ami Európa vezető tanulószoftver-szolgáltatója hagyományos repülőgép pilóták számára. Droniq az Aviationexam által a légügyi hatóságok számára kifejlesztett vizsgarendszert fogja használni az A2 távpilóta-bizonyítvány megszerzéséhez szükséges vizsgákhoz.

 

“As Droniq, we want to support commercial and governmental drone users in all phases of drone flight,” explained Droniq CEO Jan-Eric Putze. “Through the interplay of our collaborations, we can now offer everything from a single source: be it the right drone, solutions for safe drone flight, operating licences or training and testing for remote pilots. This 360-degree approach makes us unique in Germany. At the same time, we are positioned to further support the growth of the drone market.”

 

A nebraskai Lincolnban működő Mail Management Services partnerségre lépett az Airspace Experience Technologies-zal, hogy eVTOL-okkal szállítsanak küldeményeket városok, repülőterek és külvárosok között. A teljesen elektromos ASX akár 450 kilogrammnyi hasznos terhet is képes 150 mérföldön, vagy 900 kilogrammot 75 mérföldön keresztül megmozgatni. A hybrid változat 760 mérföldön 450 kilogrammot, 380 mérföldön 900 kilogrammot bír el.

2023-tól első lépésként az MMS infrastruktúrát épít majd ki az eVTOL-oknak. Ezek a létesítmények Nebraskában, Texasban, Wisconsinban, Missouriban, Michiganben és Coloradóban lesznek majd megtalálhatók. Az elektromos kézbesítő járműveket 2023 második felében vezetik be, és a jelenlegi tervek szerint 2025-ig folytatják a flotta bővítését.  A vállalat az elmúlt évben 300 százalékkal nőtt, és az előrejelzések szerint 2023 végére megduplázza jelenlegi méretét.

 

A 8 leszállóhellyel és töltőállomással rendelkező eVTOL forgalmat kiszolgáló vertiport várhatóan még ebben az évben üzembe áll.

Kimondott cél, hogy a repteret elérhetőbbé tegyék a publikum számára, csökkentve a forgalmi torlódásokat. Ezenkívül egy épülő ökoszisztéma első állomásaként tekintenek a vertiportra, mivel Bellefonte-ról indult az első amerikai légiposta rendszer is.

 

“We realized that Bellefonte Airport is within 90 miles of all the major cities so it just makes sense to expand this location which will lay the foundation for the eVTOL infrastructure ecosystem for the East Coast.”