Teljesen automatizált AAM repülési Teszthelyszín Augsburgan

A Skyroads AGaz első teljesen automatizált AAM repülési teszthelyszínt a németországi Augsburg repülőtéren szeretné megépíteni First fully automated AAM flight test site set up at Augsburg Airport by Skyroads AG – eVTOL Insights

A nagyszabású „real-life” laboratórium AAM és a hozzá kapcsolódó innovatív infrastruktúrák ipari és tudományos kutatására, tesztelésére lesz alkalmas. További cél a közös adatkommunikációs technológiák fejlesztése, hogy a Skyroads nyílt,  automatizált és interoperábilis repülésirányítási rendszere a nagyvárosi régiókban is biztonságosan üzemeltethető legyen.

Jármű, földi infrastruktúra és vertiport gyártók/fejlesztők, valamint drón flotta operátorok tesztelhetik technológiáikat itt, amihez a Skyroadstól segítséget is kapnak, megkönnyítve a megfelelő hatósági jóváhagyást. Jelenlegi tesztpartnerek közé tartozik a Supernal, a Flix, a Müncheni Műszaki Egyetem több tanszékkel, a Hybrid-Airplane Technologies, a FlyNow Aviation, a Horyzn, a Blueflite, az Amazilia Aerospace és a Manta Aircraft.

Jelenleg a Skyroads az augsburgi repülőtéren validálja és ellenőrzi rendszerarchitektúráját és szolgáltatási megközelítését. Ezentúl biztonsági jelentést készít, valamint az üzemeltetési tapasztalatok összegyűjtésével és értékelésével támogatja a jövőbeli tanúsítási folyamatok fejlesztését.

Egy másik cikk a témáról: Skyroads-led consortium progresses AAM technology testing site at Augsburg Airport – Unmanned airspace