Újdonságok a drónos csomagszállítás területén

A drónos csomagszállítás két, a 2016 és 2018 közötti időszak egyik legtöbbet emlegetett úttörője, az Amazon és Walmart ebben az évben elkezdte, illetve még jobban kiterjesztette kereskedelmi szolgáltatását:

Az Amazon Prime Airkarácsony előtt indította el drón kiszállító szolgáltatását Lockeford-ban (Kalifornia) és College Station-ben (Texas): Amazon Prime Air drone deliveries begin in Lockeford just before Christmas – CBS Sacramento (cbsnews.com)

Az Amazon az itt gyűjtött tapasztalatokat szeretné felhasználni szolgáltatás kiterjesztéséhez.

Hogyan működik:

A Prime Air- jogosult termékeket az Amazon weboldalán láthatják a vásárlok, és innét is rendelhetik meg. A kiszállítás maximum 1 órát vesz igénybe. A drón leereszkedik a vásárló udvarára és biztonságos magasban lebeg, majd elengedi a csomagot és visszaemelkedik a magasba.

Egyéb cikkek:

Amazon starts ‘Prime Air’ drone delivery in California and Texas (yahoo.com)

Amazon has officially begun deliveries using Prime Air drones in California and Texas. | Seeking Alpha

 

A Walmart most már Dallas-ban is nyújt csomagkiszállító szólalgatástDallas joins growing list of US cities where Walmart offers drone deliveries – Unmanned airspace

A bevásárlóközpont lánc a DroneUppal működik együtt, akik június közepétől már Arkansasban, Arizonában, Floridában, Utahban és Virginiában is jelen vannak.

Hogyan működik:

  • A DroneUp szolgáltatásán keresztül, a droneupdelivery.com címen lehet rendelni reggel 8 és este 8 óra között.
  • Több mint 10 000 Walmart termék érhető el, köztük egy tucat tojás is rendelhető.
  • Nincs minimális dollárösszeg rendelésenként, de mindig 3,99 USD szállítási díjjal számolnak.
  • Kell, hogy legyen olyan udvar, parkoló vagy járda, ahová a drón el tudja helyezni a csomagot.
  • Egy mérföldes körzetben kell lakni egy kézbesítő üzlettől.

A régió már most is részesül a drónos kiszállításból, amelyet az év elején indított el Fricsoban és Little Elmben a Walgreens és a Wing. Valamint a Wing egy távoli műveleti központot nyitott Coppellben, hogy támogassa az észak-texasi terjeszkedést.

A Walmart most már 7 államban nyújt drónos csomagszállító szolgáltatást és már 6,000 ilyen operáción túl is van: Walmart now operates drone delivery in 7 states, completes 6,000 drone deliveries – Vertical Mag

A cég 36 drón hubbal rendelkezik a 7 államon keresztül.