A Beta Technologies az eVTOL fejlesztése mellett az eCTOL-ra is fókuszál

A Beta Technologies a közelmúltban jelentette be, hogy fokozottabban összpontosítanak egy hagyományos konfigurációjú elektromos repülőgép fejlesztésére és tanúsítására. A Beta a konfigurációt eCTOL repülőgépként (elektromos hagyományos felszállás/leszállás) nevezi meg.

„Az eCTOL programmal összhangban tovább folytatjuk az ALIA eVTOL fejlesztését a tanúsításon keresztül” – mondta Kyle Clark, a BETA Technologies alapítója és vezérigazgatója. „A két repülőgép kialakítása közös, ami lehetővé teszi számunkra a nagy teljesítményű megoldásaink validálásának gazdaságosabbá tételét. Az eCTOL repülőgép bevezetésével tovább csökkentettük a kockázatot a kereskedelmi forgalomba hozatalhoz vezető utunkon, és egyidejűleg alacsonyabb költségeket, nagyobb hasznosságot és opcionalitást biztosítunk az üzemeltetők számára. Ez bizalmat adott nekünk ahhoz, hogy az elmúlt évben iparosíthassuk és nagymértékben beruházzunk a méretarányos gyártásba.”

A Beta 2025-re tervezi a CX300 teljes körű tanúsítását és a megrendelők számára az eCTOL szállítására való felkészítését. A vállalat szerint a gyártás idén nyáron kezdődik meg az új south burlingtoni gyártóüzemben.

Erről bővebben itt olvashat: Beta Technologies to Enhance Focus on Electric Aircraft Certification – TransportUP