A BT Group hálózata támogatja a Skyfarer drónos orvosi kézbesítési kísérletét

A BT Group Etc inkubációs részlege az Altitude Angel-be való közelmúltbeli befektetését követően partnerségeket hoz létre az átalakuló kereskedelmi drónműveletek megvalósítása érdekében. A Skyway projektben, az automatizált drón „superhighway”-ben való folyamatos részvételével az Egyesült Királyságban a BT kiterjeszti szerepét a jövőbeli drónműveletekben – áll a vállalat sajtóközleményében. A drónok által az egészségügyben és az orvosi szállításban elérhető előrelépéseket kezdik feltárni, és egy brit orvosi szállítási drónkísérletre került sor, amely két Midlands-i kórházat, a Coventry és Rugby-i University Hospitals Coventry and Warwickshire NHS Trust telephelyeit köti össze. Ez az Egyesült Királyság első szárazföld feletti, látótávolságon túli kísérlete, amelyet az Egyesült Királyság szívében, összetett légtérben, városi területek közelében végezek el.

A 32 km-es drónútvonal a Coventry és Warwickshire egyetemi kórházakat köti össze, összesen 130 repülést és több mint 30 órányi BVLOS repülést hajtottak végre a próba során.  Több mint 1900 km-t repültek, ebből 220 km-t drónnal egyetlen nap alatt, anélkül, hogy bármilyen hibát vagy meghibásodást jelentettek volna. Ez egyenértékű azzal, mintha Londonból Észak-Afrikába repültek volna. A kísérlet során a Skyfarer szén-dioxid-kibocsátás-megtakarítási tanulmányt végzett, amely a CO2-kibocsátás 99,98%-os csökkenését állapította meg egy dízel furgonhoz képest, és 90,5%-os csökkenést egy elektromos furgonhoz képest.

Skyfarer a BT drónkapcsolati megoldását használta a kísérlethez, az EE hálózatát használva a drónok összekapcsolására, és a kritikus drónkommunikációnak elsőbbséget biztosítva a normál internetforgalommal szemben. A megoldás korlátlan adatforgalmat is biztosít, így a felhasználó annyi videofelvételt küldhet vissza a bázisra közvetlenül a drónról, amennyit csak szükséges.

Erről bővebben itt olvashat: BT Group network powers drone medical delivery trial with Skyfarer – Unmanned airspace