A Coca-Cola HBC, a The Coca-Cola Company palackozó partnere befektet az írországi székhelyű Manna drónszolgáltatóba

A Coca-Cola HBC azt állítja, hogy a partnerség akár nyolcszor kevesebb CO2 kibocsátást kínál az autós szállításhoz képest, és „egy újabb lépés azon az utunkon, hogy 2040-re elérjük a nettó nulla kibocsátást az egész értékláncunkban”. A texasi Dallas és Fort Worth körzetében élő 10 000 lakos lesz a következő, aki drónokon keresztül kaphatja meg rendelésüket, mivel a Manna a Hillwood ingatlanfejlesztő céggel is partnerségre lépett.

A Manna Drones speciális drónokat tervez és épít elvitelre szánt ételek, élelmiszerek és gyógyszertári készletek gyors kiszállítására, legfeljebb 3,5 kg súlyig. Az autonóm szállítási mechanizmussal a vállalat jelentése szerint egyetlen alkalmazott több drónt is felügyelhet és irányíthat, és óránként 20 rendelést szállíthat ki, ami a közúti szállításhoz képest az iparági szabvány tízszerese – 50-80 méteres magasságban és több mint 60 km/h sebességgel repülve.

Erről bővebben itt olvashat: Coca-Cola HBC investment in Manna marks expansion into US market for Irish start-up – Unmanned airspace