A pearlandi rendőrség kiterjeszti a „Drone as first responder” műveleteit a vizuális megfigyelő nélküli repülésekre

A Pearlandi Rendőrkapitányság engedélyt kapott a drón mint első válaszadó (DFR) programjának működtetésére a látótávolságon túli (BVLOS) használatra, amely az Iris Automation Casia G földi légi megfigyelő rendszerének használatával kiküszöböli az emberi vizuális megfigyelők szükségességét. Pearland a texasi Houstontól délre fekvő, gyorsan növekvő város, 129 600 lakossal, 179 felesküdt rendőrrel és 49 négyzetmérföld/fő lakott – területtel. A drónok lehetővé teszik az első válaszadók számára, hogy gyakorlatilag minimális reakcióidő alatt a helyszínen legyenek, hogy kritikus információkat továbbítsanak más rendőröknek, tűzoltóknak vagy mentősöknek, csökkentve ezzel az erőforrások túlterheltségét.

Jon Damush, az Iris Automation vezérigazgatója hozzátette: A pearlandi rendőrség tavaly nyár óta üzemelteti a Casia G rendszert, a teljesítményadatokat gyűjtötte és elemezte, majd benyújtotta ezeket az FAA-hoz, amely engedélyezte a program működtetését.

„Ez egy fontos példa arra, hogy a földi rendszerünkkel kombinált üzemeltetési koncepció (CONOP) hogyan csökkenti a légi ütközés kockázatát a BVLOS műveletek lehetővé tételével, és büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk a Pearland biztonsági ügyének.” nyilatkozta az Iris Automatation vezérigazgatója.

Erről bővebben itt olvashat: Pearland Police expands drone as first responder operations without visual observers – eVTOL Insights