A SkyDrop az új-zélandi CAA végleges jóváhagyása után megkezdi a rendszeres drón kiszállítási szolgáltatását

A SkyDrop (korábbi nevén Flirtey) bejelentette, hogy megkapta az új-zélandi polgári légiközlekedési hatóság (CAA) 102. rész szerinti engedélyét a SkyDrop első drónközpontjának elindítására az új-zélandi Huntly-ban. A Kongsberg Geospatial IRIS Ground Control Station alkalmazására került sor, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy Huntly külvárosában drónokkal végezzen kézbesítési műveleteket. A SkyDrop három kulcsfontosságú engedélyt kapott boltból házhoz történő drónkiszállításra, beleértve a látótávolságon túli műveleteket, a személyek és ingatlanok feletti kiszállítást, valamint a bevételt generáló, utolsó mérföldes drónkiszállítási központ telepítését a közel 10 000 potenciális új-zélandi ügyfél közelében.

A Kongsberg Geospatial IRIS földi vezérlőállomás technológiája a jármű autopilótjától független, és lehetővé teszi, hogy egyetlen távoli operátor egyidejűleg több drónt és érzékelőt felügyeljen és irányítson, valamint valós idejű számítást végez a repülőgépek elkülönítéséről a BVLOS műveletek lehetővé tétele érdekében. A Kongsberg Geospatial iparágvezető TerraLens SDK-jára épülő IRIS Terminal fejlett, valós idejű 2D és 3D megjelenítést biztosít az összes légi pálya- és időjárási adatról, valamint a jelzésekről, figyelmeztetésekről és figyelmeztetésekről, hogy egyetlen operátor felügyelhesse a komplex légtérkörnyezetet.

A SkyDrop saját maga tervezi és építi drónjait, valamint a szolgáltatásához szükséges szoftvereket és platformot is. A jóváhagyás évekig tartó széles körű tesztelést követ, mind az Egyesült Államokban és Új-Zélandon. A SkyDrop a Waikato Kerületi Tanácstól is jóváhagyást kapott a Raahui Pookeka (Huntly) helyi érdekelt felekkel való együttműködést követően, beleértve a Waahi Paa-t, aki a SkyDrop egyik drónját Te Kaahu (Sólyom) névre keresztelte.

Ez megalapozza a SkyDrop méretnövelését, mivel a jóváhagyást biztosító kockázatértékelési módszer további helyszínekre is adaptálható, így Új-Zélandon, Ausztráliában, Kanadában és az Európai Unió tagországaiban, amelyek mind a JARUS SORA szabályozási irányelveket alkalmazzák országos drónközpont-hálózat kiépítésére.

Erről bővebben itt olvashat: SkyDrop to Begin Regular Drone Deliveries After Final Approval from New Zealand’s CAA – eVTOL Insights