A United Airlines és az Archer bejelentette első kereskedelmi elektromos légi taxi útvonalát Chicago-ban

A légi taxik az O’Hare nemzetközi repülőtér és a Vertiport Chicago, Észak-Amerika legnagyobb VTOL létesítménye között az Illinois Medical Districtben fognak repülni. A helyszínt kényelme, megközelíthetősége és szolgáltatásai miatt választották ki, ahonnan az utasok az Archer Midnight repülőgépeivel körülbelül 10 perc alatt eljuthatnak O’Hare-ra és vissza. Egy hasonló út autóval a csúcsforgalom idején egy órát vagy annál többet is igénybe vehet.

A United és az Archer célja, hogy 2025-től kezdve biztonságos, fenntartható, alacsony zajszintű és költséghatékony alternatívát nyújtson a chicagói metropolisz térségében a földi közlekedéshez képest.

Chicago az Egyesült Államok harmadik legnépesebb városa, az üzleti élet, az innováció és a befektetések központja, és a United otthona. A kezdeti induló útvonalak a repülőtérről a városközpontba irányuló közlekedési szolgáltatásokra, vagyis a „törzsútvonalakra” összpontosítanak. A következő lépés a környező településekkel való összeköttetést biztosító „mellékvonalak” kiépítése lesz.

A vertiport-okat a Vertiport Chicago fogja megépíteni. A ComEd (a Középnyugat legnagyobb közműszolgáltatója) pedig a Uniteddal és az Archerrel együttműködve fogja létrehozni az eVTOL repülőgépek működéséhez szükséges áramellátási infrastruktúrát a chicagói metropoliszban és környékén.

Erről bővebben itt olvashat: United Airlines and Archer announce first commercial electric air taxi route in Chicago – eVTOL Insights