A Wing bejelentette a „Wing Delivery Network”, az automatizált infrastruktúrájának elindítását

A Wing eddig parkolókból és háztetőkről indította drónos kiszállításait, az új Delivery Network egy decentralizált, automatizált rendszer, amely képes támogatni a nagy volumenű drónos kézbesítést egy nagyobb metróövezetben vagy egy ritkábban lakott régióban is. A hálózatot egy logisztikai automatizálási szoftver irányítja, amely folyamatosan osztja ki a hardveres erőforrásokat város- vagy metropolisz-szerte. A szoftver három alapvető hardverelemet kezel: (1) kézbesítő drónokat, (2) „Pads”-okat, ahol a drónok felszállnak, leszállnak, és két út között feltöltik az akkumulátoraikat, és (3) „AutoLoaders-eket”, amelyek lehetővé teszik partnereink számára, hogy az automatikus átvételi rendszer segítségével a csomagokat még azelőtt elhelyezzék szállításra, hogy a drónok megérkeznének.

A rendszer az operáció minden lépését egyszerűbbé teszi, legyen az a csomagfelvétel, a kézbesítés, a szállítás vagy a töltés. Ezenkívül a töltőállomások vagy „pad”-ek további telepítését is könnyebbé teszi a rendszer, a drónok ugyanis maguk szolgálnak felmérő eszközként, hogy megtalálják a telepítéshez legmegfelelőbb helyet.

A Wing Delivery Network elemeit a következő 12 hónap során tervezik bevezetni, és idén világszerte új helyszíneken bemutatni. Várakozásaik szerint 2024 közepére a rendszer képes lesz több millió fogyasztó számára több millió kézbesítés lebonyolítására, alacsonyabb szállítási költséggel, mint amennyi a kis csomagok gyors kézbesítése földi szállítás esetén.

Erről bővebben itt olvashat: Wing announces launch of its automated infrastructure Wing Delivery Network – Unmanned airspace