Az Archer megkezdte nagy volumenű eVTOL-gyártó létesítményének építésék a Georgia-i Covington-ban

A létesítmény a Convington Municipal reptér mellett található és évente 650 jármű megépítésére lesz képes.  Az Archer úgy véli, hogy ez a fajta nagy volumenű gyártóüzem az első az eVTOL-iparban. A Covington létesítmény további 800 000 négyzetlábbal bővíthető, ami a becslések szerint hosszú távon akár évi 2300 repülőgép gyártását is lehetővé teszi.

A hír azt követően érkezett, hogy az Archer januárban bejelentette a Stellantisszal – a világ egyik vezető autógyártójával és olyan márkák tulajdonosával, mint a Jeep, a Ram és a Maserati – való együttműködését, aminek keretében a két vállalat közösen fogja gyártani a cég Midnight típusú eVTOL-jait. A partnerség célja, hogy lehetővé tegye a repülőgépgyártás gyors méretnövelését az Archer kereskedelmi forgalomba hozatali terveinek teljesítése érdekében, mivel segít elkerülni a gyártás felfutási szakaszában felmerülő több százmillió dolláros kiadásokat. A Stellantis pedig azt szeretné, hogy kizárólagos szerződéses gyártóként sorozatban gyárthassa az Archer eVTOL repülőgépeit.

Erről bővebben itt olvashat: Archer begins construction of high-volume EVTOL manufacturing facility in Covington, Georgia – eVTOL Insights