Az Európai Bizottság ipari visszajelzéseket vár a drónokkal kapcsolatos fenyegetésekről szóló közleményhez

A Migrációs és Belügyi Főigazgatóság D.2 közleményt dolgoz ki az Európai Parlament, az Európa Tanács, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság és a Régiók Bizottsága számára „az EU biztonsága – a drónok által jelentett fenyegetések elhárítása” témájában. A bizottság 2023. március 6-tól 2023. április 3-ig (brüsszeli idő szerint éjfélig) várta az ágazat visszajelzéseit.

Ez a közlemény meghatározza a drónok elleni európai keretrendszert a drónok által jelentett potenciális fenyegetések kezelésére. Az uniós szinten már meglévő tevékenységekre építve kulcsfontosságú intézkedéseket javasol az együttműködés kiterjesztésére a következő területeken: (i. közösségépítés és információmegosztás; ii. gyakorlati útmutatás; iii. operatív támogatás és finanszírozás; iv. drónok elleni rendszerek tesztelése (és esetleges harmonizáció vagy szabványosítás); valamint v. a kutatás és innováció ösztönzése. A Bizottság emellett feltérképező tanulmányt fog készíteni a szabályozási intézkedések lehetséges szükségességének megállapítása érdekében.

Erről bővebben itt olvashat: European Commission requests industry feedback to a drone threat communication – Unmanned airspace

Továbbá: Protection (europa.eu)