Az ICAO 2024. szeptember 9-12. között Montrealban rendezi meg az első fejlett légi mobilitási szimpóziumot

A téma: “Advanced air mobility (AAM) global harmonization and interoperability: Challenges and opportunities“. A szimpózium a DRONE ENABLE fejlesztéseire épít, és figyelmet fordít az AAM, az eVTOL repülőgépek, a vertiportok, az automatizálás, a bizalmi keretrendszer és a légtérintegráció koncepcióira. Az új mobilitási koncepciók és infrastruktúrák számos dimenzióját vizsgálják majd. Az ICAO szerint az AAM 2024 összehozza a fejlett légi mobilitás, valamint az UAS ágazatainak kulcsfontosságú érdekelt feleit az ipar, a tudományos élet, a kormányzat és a nemzetközi szervezetek részéről, hogy információt cseréljenek a kutatásokról, a legjobb gyakorlatokról, megismertessék egymással a tanulságokat és a hozzájuk vonatkozó kihívásokat.

Az AAM 2024 hálózatépítési lehetőségeket biztosít, bemutatja a meglévő technológiák széles skáláját, a folyamatban lévő kutatást és fejlesztést, valamint a kereskedelmi és nem kereskedelmi tevékenységeket a légiközlekedési ipar e gyorsan fejlődő ágazatában. Kiállítási standok és szponzori díjak is rendelkezésre állnak majd.

Erről bővebben itt olvashat: ICAO announces first advanced air mobility symposium, 9-12 September 2024 in Montreal – Unmanned airspace