Az Inmarsat és a Reliable Robotics együttműködik a távirányítású repülőgépek műholdas kommunikációjában

Az Inmarsat Velaris műholdas kommunikációs szolgáltatása kapcsolatot biztosít a távoli pilóták és a légi járművek között a légtérhez való hozzáférés érdekében, beleértve a hang- és digitális kommunikációs kapcsolatokat a légiforgalmi irányítással. Az Inmarsat nagy megbízhatóságú ELERA hálózata által működtetett Velaris biztonságos parancsnoki és irányítási kapcsolatot biztosít a Reliable távoli pilótáinak és repülőgépflottájának összekapcsolására, átfogó kommunikációs lefedettséggel. A kapcsolatot egy kis fedélzeti műholdas terminál segítségével hozzák létre, és az információk egy magánhálózaton keresztül áramlanak, aminek berendezéseit úgy tervezték, hogy megfeleljenek az FAA által a fedélzeti avionikára vonatkozóan elismert megfelelési eszközöknek és műszaki szabványoknak.

A Reliable Robotics olyan tanúsítható rendszert fejleszt, amely a repülés minden fázisában, beleértve a gurulást, a felszállást és a leszállást is, folyamatos robotpilóta-beállítást tesz lehetővé a műveleteket felügyelő távoli pilótával.

Erről bővebben itt olvashat: : Inmarsat and Reliable Robotics collaborate on remotely piloted aircraft satcoms – eVTOL Insights