Az MIT tanulmánya bemutatja a WiSwarm algoritmust a vezeték nélküli hálózaton keresztüli rajkommunikáció támogatására

Az MIT mérnökei kifejlesztettek egy olyan módszert, amellyel bármely vezeték nélküli hálózatot úgy lehet alakítani, hogy az a több forrásból érkező, időérzékeny adatok nagy terhelését is kezelni tudja. A WiSwarm nevű új megközelítésük úgy konfigurálja a vezeték nélküli hálózatot, hogy szabályozza a több forrásból származó információáramlást, miközben biztosítja, hogy a hálózat a legfrissebb adatokat továbbítsa – áll az MIT sajtóközleményében.

A csapat a módszerüket egy hagyományos Wi-Fi router átalakítására használta, és megmutatta, hogy a testre szabott hálózat úgy működik, mint egy hatékony közlekedési rendőr, képes a legfrissebb adatokat rangsorolni és továbbítani, hogy egyszerre több jármű-követő drónt is irányítson. A megoldás azt is elősegíti, hogy a drónoknak nem szükséges semmi fajta plusz hardvert, vagy drága kommunikációs eszközt magukkal vinniük.

A tanulmány MIT-s szerzői Vishrant Tripathi, Ezra Tal, Muhammad Shahir Rahman, Alexander Warren, Sertac Karaman és Eytan Modiano a Laboratory for Information and Decision Systems (LIDS), valamint Igor Kadota SM ’16, PhD ’20 a Columbia Egyetemen.

Erről bővebben itt olvashat: MIT paper introduces WiSwarm algorithm to support swarm communications over wireless network – Unmanned airspace

Továbbá: [2212.03298] WiSwarm: Age-of-Information-based Wireless Networking for Collaborative Teams of UAVs (arxiv.org)