Események

dec. 14. 2021

III. Elnökségi Ülés

DJP, Naphegy tér 8., Budapest

A harmadik elnökségi ülést dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője nyitotta meg, majd az ülés az elnökség tagságában történő változások ismertetésével és az új tagfelvételi kérelmek elbírálásával folytatódott. Összesen kilenc új tag került felvételre. Ezután az elnökség áttekintette a stratégia tervezetét, végezetül pedig értékelte a 2021-es évben elvégzett feladatokat.

okt. 07. 2021

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari kiállítás

Hungexpo, Budapest

A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban a 2021. október 7-től 10-ig tartó OMÉK kiállításon az „E” szakmai pavilonban megjelent a Magyarországi Drón Koalíció is, mely részvételnek a célja az MDK érdekeinek és céljainak képviselete, valamint az ökoszisztéma erősítése érdekében való tagtoborzás volt.

okt. 01. 2021

III. ZalaZONE Innovációs Nap

ZalaZONE

2021. október 1-jén a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán megrendezett III. ZalaZONE Innovációs Napon az autonóm közlekedés és a drónok kutatás-fejlesztésének eredményei és legújabb irányai kerültek előtérbe, amit a szakmai konferencia mellett önvezető légi és földi járművek bel-és kültéri bemutatója színesített. A rendezvény délutáni részében egy agráriumot érintő oktatási és kutatás-fejlesztési megállapodást írtak alá.

Az Innovációs Napon közel 250 szakmai vendég vett részt. A program fő célja a stratégiai akadémiai partnerek tesztpályához kapcsolódó egyetemi kutatásainak bemutatása, az egyetemi központú innovációs ökoszisztéma erősítése, az érintett szereplők közötti tapasztalatcsere lehetőségének megteremtése, valamint az innovatív technológiák bemutatása volt a szakmai érdeklődők és a rendezvényre kilátogató nagyközönség számára. A rendezvény első részében az érdeklődők a közelmúltban megalakult Magyarországi Drón Koalíció Szakmai Napja keretében a pilóta nélküli légi járművekről szóló előadásokat hallgathattak. Többek között előadást tartott az MDK szakmai vezetője is, illetve mintegy nyolc MDK tag is jelen volt az eseményen.

szept. 28. 2021

Drónkonferencia és Expo

Puskás Aréna, Budapest

A HungaroControl és a Drón Koalíció által megrendezett Drónkonferencia és Expo fókuszába ezúttal a 2021. év elejétől hatályos új nemzeti drónszabályozás, a hazai UTM rendszer kialakítása és a magyar iparági törekvések kerültek. A III. Drónkonferencia és Expo kiemelt célja a drónok hazai felhasználásában rejlő lehetőségeinek és igényeinek a feltérképezése volt, de a résztvevők megvitatták a drónszabályozás helyzetét is. Végezetül az érdeklődők megismerték a hazai szakmai kezdeményezéseket. A Magyarországi Drón Koalíció több elnökségi tagja és munkacsoportvezetője is részt vett a kerekasztal beszélgetésekben, illetve előadásokkal gazdagította a rendezvényt.

szept. 20. 2021

Civitas Sapiens ’21 Okos Város konferencia + V4 Summit

Hungexpo, Budapest

A két napos „Civitas Sapiens ’21 Okos Város konferencia” címmel megtarott esemény programja – összehangban Magyarország V4 soros elnökségével – „V4 Summit” megjelenéssel egészült ki. A hibrid konferencia a V4 országok számára lehetőséget nyújtott a közigazgatási- és a piaci szektor jó gyakorlatainak a bemutatására is.

A rendezvény keretében előadást tartott Drotár István a Drón Koalíció szakmai vezetője “Hogyan támogatják a drónok a jövő okosvárosait? Az UAS ökoszisztéma szerepe” címmel.

© 2021. Minden jog fenntartva. A Magyarországi Drón Koalíció