Együttműködés a Mobius Energy és a Dust Identity között az akkumulátorok ellátási láncának biztosítás érdekében

Az elektromos repülőgépek nagy teljesítményű akkumulátorainak szállítója, a Mobius Energy együttműködik a DUST Identity-vel, hogy segítse az elektromos repülőgépek gyártóit a megújuló energiaforrásokra való átállás felgyorsításában.

A Mobius Husky akkumulátormoduljának 2 életszakasza van: az elsőben elektromos repülőgépeken való alkalmazása lehetséges, a másodikban pedig mobil „szuper” töltőként működik. A DUST a hamisítás elleni védelmet és a digitális száltechnológiát biztosítja, ami segít az akkumulátor élettartalmának nyomonkövethetőségében. Így tehát az együttműködés lehetővé teszi, hogy a Husky akkumulátormodul nem csak hamisítás ellen legyen védett, de valós időben nyomon követhető is legyen a teljesítménye. Ez segít a flottaüzemeltetőknek optimalizálni az energiafelhasználást és biztosítani a modulok megfelelő szervizelését vagy cseréjét.

2022 márciusában az EU egy olyan digitális nyilvántartási rendszert javasolt, amely lehetővé teszi a kulcsfontosságú információk – az akkumulátor-útlevelek – felek közötti átadását a fenntartható akkumulátor-életciklusok elérése érdekében. A Dust platformját úgy tervezték, hogy kompatibilis legyen ezekkel a javasolt uniós akkumulátor-útlevél követelményekkel.

A Morgan Stanley BluePaper című tanulmánya szerint az eVTOL-piac 2030-ra várhatóan eléri a 322 milliárd dollárt.

Bővebben erről itt olvashat:

Mobius Energy Partners with DUST Identity to secure battery supply chain – eVTOL Insights